Behandeling en coaching

Op basis van de intake, de vraagstelling en eventueel een psychodiagnostisch onderzoek wordt een advies geformuleerd over de behandeling. Er zijn verschillende behandelvormen. In het intakeverslag wordt al een plan van aanpak (zoals de behandelvorm) beschreven. De invulling hiervan is verschillend per persoon en situatie.

Netwerk van experts en wetenschappelijk verantwoord

Wij werken met een netwerk van experts, zodat de cliënt altijd door de juiste deskundige wordt geholpen. Daarnaast zijn de behandelingen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.ek.

Oplossingsgericht

Ons uitgangspunt is om oplossingsgericht te werken en de situatie van de cliënt duurzaam te verbeteren. Centraal in de aanpak staat, naast het oplossen van de problematiek, ook altijd het in beeld brengen van de kwaliteiten en valkuilen. Hierdoor kunnen zowel de cliënt zelf als diens omgeving beter sturen op de vraag “hoe weer vis in het water te worden”. Het kan van belang zijn om belangrijke mensen uit de omgeving van een cliënt te betrekken.

Individueel of in een groep?

/In het behandelplan wordt niet alleen beschreven welke behandelvorm er wordt ingezet, maar ook of het een individueel of groepsaanbod is. Maarsingh en van Steijn biedt een breed scala aan trainingen en groepsbehandelingen aan. In de agenda kunt u steeds zien welke training wanneer precies gepland staat.

Arbeid en Psyche

Maarsingh en van Steijn biedt jobcoaching en managementcoaching.

Meer informatie

Relatietherapie

Relatietherapie binnen Maarsingh en van Steijn is een therapie waarin er gewerkt, gelachen en soms gehuild wordt.

Meer informatie

Seksuologie

U kunt bij ons terecht voor vragen en problemen rondom seksualiteit.

Meer informatie

Provocatieve therapie en coaching

Als de serieuze, goed bedoelende stijl van helpen vastloopt, kan de provocatieve stijl van therapie of coaching een uitkomst en een bevrijding zijn.

Meer informatie

Neuropsychologische behandeling

Hersenletsel kan niet zichtbare gevolgen geven, die u kunnen beperken in het prettig functioneren in de thuissituatie, op het werk en met dierbare anderen.

Meer informatie

Lichaamsgerichte therapie

We zijn niet alleen met taal in staat onszelf uit te drukken; ons hele lichaam drukt uit hoe het ons vergaat.

Meer informatie

Traumabehandeling

Bij Maarsingh en van Steijn zijn er verschillende aanpakken wanneer er sprake is van een acute of posttraumatische stressstoornis.

Meer informatie

Slaaptherapie

Veel mensen kampen met slaapproblemen. Wist je dat het in de top 3 van hedendaagse klachten staat? En het is een toenemend probleem.
Slapen is, net als eten en drinken, een basisbehoefte. Een gebrek aan een goede nachtrust maakt functioneren overdag een stuk lastiger, en chronisch slaaptekort kan leiden tot ernstige klachten en ziektes.

Meer informatie

Sportpsychologie / mentale training

De meeste sporters zullen erkennen dat mentale factoren van groot belang zijn voor het leveren van goede prestaties. En onderzoek naar topsporters liegt er niet om, mentale training levert veel op!

Meer informatie