Aanhoudende pijn

Pijn die er kort is, heeft vaak een duidelijke oorzaak. Bijvoorbeeld door een wond, een ontsteking of een ziekte. Dit noemen we acute pijn. Als de oorzaak van de pijn genezen is, stopt ook de pijn als dit is gebeurd. Bij aanhoudende pijn gebeurt dit niet.

Als je last hebt van aanhoudende pijn heb je daar, niet geheel vreemd, altijd last van. Het pijn-alarm dat afgaat wanneer er een pijnprikkel optreedt gaat niet meer uit. Iets dat je ontzettend op kan gaan vreten. We hebben daarom gekeken naar hoe we dit wellicht tegen kunnen gaan. We ontdekten dat aanhoudende pijn echt anders aangevlogen kan worden dan nu wordt gedaan. Op een manier waarbij we vooral op neuroplastische pijn of sensitisatie behandelen. Bij neuroplastische pijn of sensitisatie blijft het pijn-alarm afgaan terwijl dit niet meer nodig is. Toch blijven de hersenen een pijnprikkel geven.

Door een serie van zowel fysieke trainingen als trainingen voor de hersenen proberen we dat “pijnbrein” te herbedraden zodat het niet steeds die alarmsignalen afgeeft.

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie over de Intensieve Neuroplasticiteitstraining bij aanhoudende pijn die Maarsingh & van Steijn aanbiedt, kunt u hier de folder inzien.