MenSWerkt (A&O)

Emoties zijn besmettelijk,

ook op het werk.

MenSWerkt – A&O

Florerende mensen zijn energieker, pro-actiever, productiever, creatiever, hebben minder stressklachten, zorgen voor een betere sfeer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mensen maken het verschil. Binnen werksituaties is dit essentieel, het loont om hierin te investeren met zowel individuele coaching als groepstrajecten. Trajecten worden zoveel mogelijk op maat gemaakt en meerdaagse trainingen op onze buitenlocatie in het bos bieden tevens een prachtige plek voor teambuilding (Landgoed Maarsingh & van Steijn op de grens van Drenthe en Overijssel).

Florerende mensen in florerende organisaties

Barbara Fredrickson (2009) deed 20 jaar onderzoek naar florerende mensen en toonde aan hoe groot de verschillen zijn tussen het gros van de mensheid en florerende mensen. Luc Dorenbosch deed onderzoek binnen bedrijven en toonde aan hoe het management een klimaat voor zulke medewerkers creëert. André de Waal onderzoekt grootschalig hoe bedrijven langdurig zeer succesvol blijven en maakt duidelijk dat alles afhangt van de mensen die er werken.

Hoe doe je dat als individu, team en organisatie?

Gelukkig is ook daar veel onderzoek naar gedaan en wij gebruiken die kennis dan ook bij alles wat we doen. Bij onze individuele coachtrajecten, teamtrainingen en bij organisatieontwikkeling stellen wij de managers, de medewerkers en met name hun onderlinge communicatie centraal. In hoeverre wordt er echt gecommuniceerd over datgene dat er toe doet voor medewerkers, hoe open is de communicatiestructuur en faciliteert het MT medewerkers ‘de bedoeling van de organisatie’, of valt het in de valkuil van vooral een beheersmatige sturing?

Floreren en Stresshantering gaan hand in hand. Het betekent niet zo min mogelijk stress hebben, maar zo handig mogelijk gebruik maken van stress (= energie) en ook weer op tijd leren lummelen. Het betekent handig worden met meningsverschillen en volle agenda’s, handig worden met je eigen stressritmes en leefstijlgewoontes en datgene durven aanpakken waar je een beetje tegen op ziet.