Arbeid en Organisatie

Emoties zijn besmettelijk, dus gebruik ze goed.

Florerende mensen zijn energieker, pro-actiever, productiever, creatiever, hebben minder stressklachten, zorgen voor een betere sfeer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mensen maken het verschil.

Florerende mensen in florerende organisaties

Barbara Fredrickson (2009) deed 20 jaar onderzoek naar florerende mensen en toonde aan hoe groot de verschillen zijn tussen het gros van de mensheid en florerende mensen. Deze zijn gelukkiger, vitaler, energieker, productiever en creatiever. Naast dat zij minder stressklachten hebben, dragen zij ook positief bij aan hun omgeving, want florerende mensen neigen naar het goede. Zij voeden de wereld om zich heen. Luc Dorenbosch deed onderzoek binnen bedrijven en toonde aan hoe het management een klimaat voor zulke medewerkers creëert . André de Waal onderzoekt grootschalig hoe bedrijven langdurig zeer succesvol blijven en maakt duidelijk dat alles afhangt van de mensen die er werken.

Hoe doe je dat als individu, team en organisatie?

Gelukkig is ook daar heel veel onderzoek naar gedaan en wij gebruiken die kennis dan ook bij alles wat we doen. Bij onze individuele coachtrajecten, teamtrainingen en bij organisatieontwikkeling stellen wij de managers, de medewerkers en hun onderlinge communicatie centraal. Florerende medewerkers, teams en organisaties ontstaan door de voortdurende neiging elkaar aan te zetten tot vernieuwing en door aandacht op de lange termijn.