Meest gestelde vragen

Vragen helpen ons enorm om onszelf aan te scherpen, dus stel deze vooral. Ook als het kleine dingetjes betreffen. De veelgestelde vragen staan op onze site. Deze lijst maken we graag langer – samen met jou!

Waar zijn jullie goed in?

Naast een scherpe visie op wat er niet loopt, richten we ons ook altijd op wat de sterke kanten zijn van een medewerker of bedrijf en we dragen concrete instrumenten aan om juist die sterke kanten uit te bouwen.

Wij richten ons op de mensen, zij maken het verschil. Dus niet op de ICT, de structuur of de inrichting van een bedrijf. Wij verzinnen graag, samen met jou of je team, nieuwe oplossingen voor lastige problemen. Door naast ons vakgebied samenwerkingspartners te zoeken, ontstaan er vaak verrassende oplossingen. Zo hebben we een e-health-platform, diverse apps en serious games ontwikkeld. En ook nieuwe manieren om ervoor te zorgen dat het geleerde in trainingen langer beklijft. Psynovatie noemen we dat.

Hoe meld ik mezelf (of een medewerker) aan voor een coachings- of behandeltraject en wat kan ik dan verwachten?

Aanmelden kan het beste door even te bellen met onze Office MenSWerkt (058-2137665). De vraagstelling kan dan direct kort besproken worden en dan kan er een goede match gemaakt worden met de meest passende coach of psycholoog. Onze Office stuurt dan tevens een aanmeldformulier, zodat we mensen met de juiste gegevens kunnen inschrijven. Bedrijven en organisaties die al veel met ons samenwerken kunnen rechtstreeks een aanmeldformulier sturen, met de meeste organisaties hebben we heldere samenwerkingsafspraken vastgelegd waardoor de logistiek soepel verloopt.

Meestal starten we met een intakegesprek (plus rapportage met plan van aanpak) waarbij ook de werkgever welkom is (dat is geen must) en mee kan denken over de in te zetten koers. Vaak is zo’n gezamenlijke start helpend voor het behalen van het gewenste resultaat.

Na de intake maken we een offerte op maat. Gemiddeld genomen duurt een coachings- of behandeltraject zo’n 8 sessies, met soms een passende training erbij en/of het gebruik van onze innovatieve tools zoals fysiologische stress-metingen en VR-interventies.

Wat zijn de kosten voor een individuele coaching of therapie?

De kosten voor een intake (inclusief verslaglegging) zijn € 300,-. Hierna volgt een offerte voor het voorgestelde traject. Kosten voor individuele coaching of therapie betreffen €150,- per sessie. Prijzen zijn exclusief btw.

De kosten voor een traject zijn daarmee afhankelijk van het aantal sessies dat wordt overeengekomen. Datgene wat inhoudelijk wordt geboden (Plan van Aanpak) wordt zoveel mogelijk in samenspraak met werknemer en werkgever besloten. Regelmatig is ook een bedrijfsarts betrokken.

Hoe lang is jullie wachttijd?

We doen liefst niet aan wachttijd. Het is nooit te vroeg om vitaler te worden en nooit te vroeg om zaken aan te pakken. Toch kan het zo zijn dat je voor jouw specifieke vraag een specifieke professional nodig hebt die niet direct tijd heeft. Dan is het wijs om toch even te wachten en te kiezen voor kwaliteit boven snelheid.

Bel even om te vragen hoe snel je terecht kunt, onze secretaresses brengen je dan in contact met de meest passende psycholoog, coach of trainer. We proberen zoveel mogelijk onze medewerkers goed te matchen bij je vraag.

Welke trainingen hebben jullie en wat zijn de kosten van een training of teamtraject?

Doorlopende trainingen: Veel van onze trainingen worden elke twee maanden gegeven, dit noemen we doorlopende trainingen (bijv. Excellent communiceren, Handig met stress, Mindfulness voor op het werk, Vitaal leiderschap, Van Perfectionist naar Optimalist, Gezond Zelfvertrouwen, Lekker slapen, Lichaamstaal, en nog veel meer). Dit betreft trainingen met een open inschrijving waarbij medewerkers van verschillende bedrijven samen een training volgen. Dit levert vaak, naast kennis en vaardigheden, een leuke kruisbestuiving van bedrijfsculturen op. De meeste trainingen duren ongeveer 10 tot 15 uur, verspreid over een aantal weken of dagdelen, waardoor er tussen de sessies door in de eigen praktijk geoefend kan worden. Gemiddelde prijs (per persoon) van een training ligt rond de € 900,- ex btw.

Voor een overzicht van al onze doorlopende trainingen en de kosten zie bij Menu het kopje Producten, Trainingen. NB: op dit moment is die pagina ‘under construction’ en niet bereikbaar. Excuus, nog even geduld.

Incompanytrainingen: Naast de doorlopende trainingen met open inschrijving bieden we trainen ‘op maat’: dat zijn trainingen voor een eigen team of MT, met een specifieke vraagstelling. Dit kan variëren van een dagdeel kennis, tot uitgebreide meerdaagse trainingen op ons landgoed in het Reestdal met ook teambuildingsmogelijkheden in het bos.

Een trainer kost bij ons gemiddeld € 850 tot € 1000,- per dagdeel, afhankelijk van de expertise van de trainer en de vraagstelling van het team. Ook hier starten we dus altijd met een intakegesprek.

Vooral als het trainingen van grote groepen medewerkers binnen een organisatie betreft, dan kan er aardig bezuinigd worden door gaandeweg interne (eigen) mensen toe te voegen bij de training van Maarsingh & van Steijn. Eerst als co-trainer en later als hoofdtrainer. Dat scheelt in de kosten, het vergroot de inzetbaarheid en het verbreedt de rol van de betreffende medewerker.

Hoe kan ik mij op een assessment of onderzoek voorbereiden?

Assessments gaan meestal over persoonlijke kenmerken of over capaciteiten of over drijfveren. Of over alle drie. Je kunt je voorbereiden door oefentests te maken. Er zijn er een heleboel op internet te vinden onder trefwoorden als persoonlijkheidstest, intelligentietest, motivatietest, rollenspel, assessment center. Er zijn ook goede boeken over geschreven.

Je kunt je ook voorbereiden door vooraf de vraagstelling helder te hebben. Het is belangrijk dat je weet wat het assessment moet opleveren, dan kunnen wij gerichter onderzoek doen. Ook is het belangrijk dat je weet hoe het rapport zal worden gebruikt. Wij besteden hier altijd aandacht aan tijdens het intakegesprek. Als je vooraf vragen hebt over een assessment, neem dan contact op met de verantwoordelijke psycholoog. Deze staat genoemd in de uitnodiging.

Wat kost een (neuro)psychologisch onderzoek of een assessment?

De kosten hangen sterk af van de vraagstelling. Gemiddeld zitten we tussen € 1.650,- en € 2.950,- exclusief btw. Dit is inclusief de intake.

De prijs hangt af van het testprogramma waarmee de vraagstelling beantwoord wordt. Gaan we bijvoorbeeld een acteur inzetten omdat we een rollenspel opnemen in het programma, dan heeft dat invloed op de prijs.

Wat te doen als ik niet tevreden ben of een klacht heb?

We stellen het op prijs als je degene met wie je contact hebt als eerste vertelt waar je ontevreden over bent. Als je er samen niet uitkomt dan ben je altijd welkom bij onze directeur-bestuurder, Irma van Steijn. We zullen ons best doen de situatie zo goed mogelijk te herstellen.

Als het lastig voor je is om eventuele kritiek of zelfs een klacht rechtstreeks aan de psycholoog of directie door te geven, dan kun je ook contact opnemen met een onafhankelijke geschillencommissie. Kijk hiervoor op de site van een onafhankelijke partij erisietsmisgegaan.nl