Meest gestelde vragen

Vragen helpen ons enorm om onszelf aan te scherpen, dus stel deze vooral. Ook als het kleine dingetjes betreffen. De veelgestelde vragen staan op onze site. Deze lijst maken we graag langer – samen met u!

Waar zijn jullie goed in?

Naast een scherpe visie op wat er niet loopt, richten we ons ook altijd op wat de sterke kanten zijn van een bedrijf en we dragen concrete instrumenten aan om juist die sterke kanten uit te bouwen. Wij zijn gespecialiseerd in het laten floreren van mensen en teams in organisaties.

Wij richten ons op de mensen die het verschil maken. Dus niet op de ICT, de structuur of de inrichting van een bedrijf. Wij verzinnen graag nieuwe oplossingen voor lastige problemen. Door naast ons vakgebied samenwerkingspartners te zoeken, komen we vaak met verrassende oplossingen. Zo hebben we een e-health-platform, diverse apps en serious games ontwikkeld. En ook nieuwe manieren om ervoor te zorgen dat het geleerde in trainingen langer beklijft. Psynovatie noemen we dat.

Hoe lang is jullie wachttijd?

We doen niet aan wachttijd! Het is nooit te vroeg om vitaler te worden en nooit te vroeg om de zaken aan te pakken.

Bel even om te vragen hoe snel u terecht kunt, onze secretaresses brengen u dan in contact met de voor u geschikte psycholoog, coach of trainer.

Wat kost een (neuro)psychologisch onderzoek of een assessment?

De kosten hangen sterk af van de vraagstelling. Gemiddeld zitten we tussen € 1.650,- en € 2.950,- exclusief btw. Dit is inclusief de intake.

De prijs hangt af van het testprogramma waarmee de vraagstelling beantwoord wordt. Gaan we bijvoorbeeld een acteur inzetten omdat we een rollenspel opnemen in het programma, dan heeft dat invloed op de prijs.

Hoe kan ik mij op een assessment voorbereiden?

Assessments gaan meestal over persoonlijke kenmerken of over capaciteiten of over drijfveren. Of over alle drie. U kunt u voorbereiden door oefentests te maken. Er zijn er een heleboel op internet te vinden onder trefwoorden als persoonlijkheidstest, intelligentietest, motivatietest, rollenspel, assessment center. Er zijn ook goede boeken over geschreven.

U kunt zich verder voorbereiden door vooraf de vraagstelling helder te hebben. Het is belangrijk dat u weet wat het assessment moet opleveren. Ook is het belangrijk dat u weet hoe het rapport zal worden gebruikt. Wij besteden hier altijd aandacht aan tijdens het intakegesprek. Als u vooraf vragen hebt over uw assessment, neem dan contact op met de verantwoordelijke psycholoog. Deze staat genoemd in de uitnodiging.

Wat zijn de kosten van een training of teamteraject?

Een trainer kost bij ons gemiddeld € 750 tot € 875,- per dagdeel. Afhankelijk van de vraagstelling.

Vooral als het trainingen van grote groepen medewerkers betreft dan kan er aardig bezuinigd worden door gaandeweg interne mensen toe te voegen bij de training van Maarsingh & van Steijn. Eerst als co-trainer en later als hoofdtrainer. Dat scheelt in de kosten, het vergroot de inzetbaarheid en het verbreedt de rol van de betreffende medewerker.

Wat te doen als ik niet tevreden ben of een klacht heb?

We stellen het op prijs als u degene met wie u contact heeft als eerste vertelt waar u ontevreden over bent. Als u er samen niet uitkomt dan bent u altijd welkom bij één van de twee directieleden, Bernard Maarsingh of Irma van Steijn.

Als ook dan geen goede oplossingen gevonden worden naar uw mening, kunt u zich wenden tot onze beroepsvereniging, het NIP.