De Vitaliteitsfabriek

‘Lekker werken’ lukt beter met een fit en veerkrachtig brein

Een van de belangrijkste succesfactoren van een organisatie betreft de vitaliteit en mindset van de mensen die er werken. Medewerkers zijn het ‘menselijk kapitaal’ van een organisatie. Hierin investeren leidt tot meer werkplezier, betere prestaties en een verlaging van ziekteverzuim.  

Een duurzame gedragsverandering, gericht op een vitaler brein (en lijf), gaat echter niet vanzelf. Het vraagt verandering van gewoontes en dat moet je trainen, anders val je zo weer terug.

De Vitaliteitsfabriek heeft deze breinkennis, werkt met innovatieve producten zoals Virtual Reality en het is nog leuk om te doen ook!

A-B-C… Voor een productieve en vitale employé!

Weet je dat je van stress juist helemaal geen last hoeft te hebben en dat je het juist heel goed in kunt zetten? Onze programma-onderdelen gaan jou helpen om positief gebruik te maken van je stress en zullen jouw stressritmes in een heel ander daglicht zetten. Bij De Vitaliteitsfabriek gebruiken we hiervoor ons ABC-principe: het doorlopen van de fases Acitvatie, Breintraining en Consolidatie.

Verschillende programma’s worden aangeboden in ons zogeheten ABC-formule voor stressritmes:

A = Activatie
In deze fase zorgen we voor het opwekken van voldoende energie zodat alles lekker aan staat, met als resultaat dat het brein sneller leert. Met dit onderdeel wordt altijd gestart.  

B = Breintraining
In het middengedeelte trainen/prikkelen we het brein op veel verschillende manieren. De kern is dat het veerkracht en vitaliteit oplevert en past bij de specifieke talenten van de medewerker.

C = Consolidatie
Na alle fysieke en mentale training is het essentieel dat het geleerde ook wordt vastgelegd in het brein. Dat heet consolidatie en gebeurt via ontspanningsprogramma’s, zowel fysiek als ook in virtual reality.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

Eerst eens langskomen in De Vitaliteitsfabriek om te kijken hoe het werkt? Op dinsdagen en donderdagen is er tussen 11.30 en 12.30 uur een open inloop. Van harte welkom dus!


Harvard zegt: “Misschien hebben we wel veel te lang verkeerd tegen gezondheid aangekeken.”

Maar hoe moeten we er dan wél tegenaan kijken? En hoe kan De Vitaliteitsfabriek daarbij helpen? Bernard Maarsingh legt het uit!