Podcasts

Aflevering 1 — Een positief zelfbeeld, ja graag

In deze aflevering van de Maarsingh & van Steijn podcast is Rutger Sinnema, GZ-psycholoog, de hoofdgast. Hij gaat in op het beeld dat mensen van zichzelf hebben en hoe het zelfbeeld vaak ontstaat. Soms hebben mensen een negatief zelfbeeld en lopen daardoor vast. Rutger vertelt hoe je daarmee aan de slag kan en wat Maarsingh & van Steijn daarin kan betekenen.


Aflevering 2 — Provocatieve coaching: een trauma erbij?

Jeroen Stek is relatie en provocatief therapeut. In deze aflevering van de Maarsingh & van Steijn podcast gaat hij vooral in op provocatief coachen. Hij deelt zijn ervaringen en vertelt in de podcast hoe het eraan toegaat bij hem in de spreekkamer.


Aflevering 3 — Lekker slapen, heerlijk

Slapen is gelukkig voor veel mensen heerlijk om te doen maar als slapen niet goed lukt kan dat verschillende oorzaken en kwalijke gevolgen hebben. Sabrina ten Brink is slaapexpert bij Maarsingh & van Steijn en zij vertelt in deze podcast wat oorzaken kunnen zijn en wat er aan te doen is.


Aflevering 4 — Het brein is plastischer dan je denkt

Het brein is een ingewikkeld orgaan en een kleine beschadiging daarvan kan al grote gevolgen hebben. Rosanne Koster, huisarts, vertelt over haar eigen ervaringen na een CVA en hoe zij daarvan herstelde. Deze methode is inmiddels onderdeel van Maarsingh & van Steijn en wordt aangeboden in het Centrum van neuroplasticiteit. Hoe dat werkt vertelt Rosanne uitgebreid in deze aflevering van de podcast.


Aflevering 5 — EMDR, helpt dat echt?

Ruth de Goede is GZ-psycholoog en heeft veel ervaring met het behandelen van mensen die mentale klachten houden na een ingrijpende gebeurtenis. Vaak is er dan sprake van PTSS die goed behandeld kan worden met EMDR. Ruth vertelt hierover in deze podcast zodat je gaat begrijpen hoe deze mysterieuze behandeling werkt.


Aflevering 6 — Schematherapie geen hogere wiskunde

Lammie van Engen, GZ-psycholoog en psychotherapeut, vertelt in deze podcast over schematherapie: wat is het en voor welke klachten is het geïndiceerd? Maar ook gaat zij in op de bijwerkingen van schematherapie, die zijn er namelijk ook.


Aflevering 7 — Krijg GRIP op je slechte gewoontes

Miranda Rommers, GZ-psycholoog, is nauw betrokken bij de ontwikkeling GripVR, een virtual reality game die je van je slechte gewoontes af kan helpen. Hoe dat werkt legt ze allemaal uit in deze podcast.


Aflevering 8 — De Vitaliteitsfabriek

Dit keer ga ik in gesprek met Hilde Sikkema. Zij werkt in De Vitaliteitsfabriek, waar je op een leuke manier slimme gewoontes leert en handig met jezelf leert omgaan.