Teamcoaching en organisatieontwikkeling

Florerende medewerkers, teams en organisaties ontstaan door de voortdurende neiging elkaar aan te zetten tot vernieuwing en door aandacht te richten op de lange termijn.

Een sterk team, wie wil er geen deel van uitmaken? Hoe doe je dat, een sterk team worden? Wetenschappers zijn het er over eens dat in ieder geval vier eigenschappen herkenbaar zijn in top teams: het waarderen van mensen, het toelaten van kritiek en het grijpen van kansen. Benieuwd hoe uw team kan floreren? Wij wisselen graag met u van gedachten. Bel ons.

Bent u manager? Dan is omgaan met dilemma’s een van uw kernactiviteiten. Oftewel: hanteren van onzekerheid. Onzekerheid roept doorgaans de reflex op dat er nog meer regels en codes moeten komen. Daarover lezen we genoeg in de krant. De dichttimmer-reflex noemen wij dat. Zonde want in de praktijk ligt daar de oplossing meestal niet. Tenzij u van nog meer leeswerk houdt. Het leidt de aandacht af van wat ook belangrijk is. Wat dacht u van rolopvatting, aanspreekbaarheid, voorbeeldgedrag en interactiepatronen op groepsniveau?

Bij zelfevaluaties laten steeds meer managementteams zich begeleiden door een externe procesbegeleider. Iemand die met u meekijkt naar de onderlinge samenwerking, de kwaliteit van de interactie en helpende (en niet helpende) gedragspatronen.