Sabrina ten Brink

Psycholoog i.o., Slaaptherapeut en Kana stressexpert

Wie is Sabrina?

“Je hebt geen invloed op wat je overkomt in het leven, maar wel op hoe je er mee omgaat”, is één van Sabrina`s favoriete quotes. Het leven geeft ons soms behoorlijke uitdagingen. Niet-helpende gedachten of een onhandige copingstijl kunnen er voor zorgen dat je uit balans raakt. Een gezonde balans hervinden is één van Sabrina`s specialismen.
Tijdens een behandeltraject is zij nieuwsgierig naar jou als individu; wat maakt dat je bepaalde keuzes maakt en hoe zou je het graag anders willen? Wellicht spelen gebeurtenissen uit het verleden een rol. Goed om bij stil te staan, en tegelijkertijd belangrijk om te focussen op het heden. Sabrina werkt op een gelijkwaardige en begripvolle manier, om samen te ontdekken hoe jij voortaan veerkrachtiger in het leven kan staan.

Naast psychologische gesprekken gebaseerd op onder andere Cognitieve gedragstherapie en Acceptance & commitment therapy, kan je bij Sabrina ook terecht voor VR therapie en Slaaptherapie.

Bij VR (Virtual Reality) therapie leer je op een praktische manier spelenderwijs hoe je handiger omgaat met stress. Door middel van directe biofeedback op basis van hartslagvariabiliteit (HRV) krijg je inzichtelijk hoe jouw persoonlijke stress systeem werkt en hoe je hier (weer) regie over krijgt. Naast een positievere mindset op stress, leer je ontspan- en focustechnieken.

Slaaptherapie is iets waar Sabrina affiniteit mee heeft. Ze heeft zelf namelijk jarenlang amper geslapen. Ze weet hoeveel impact slaaptekort heeft op je dagelijkse functioneren. Te behandelen klachten zijn o.a. piekeren, moeite met in- of doorslapen, ‘aan-staan’, overprikkeling en ongezonde slaapgewoontes. Ook kan je bij haar terecht voor het aanpakken van nachtmerries of slaapproblemen door onregelmatige diensten op het werk.
Sabrina is ontwikkelaar van het slaapprogramma Slaap graag in de Kana Daily Life app.

Expertises:

  • Toegepaste psychologie
  • Slaaptherapie
  • VR-therapie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Acceptance & commitment therapy
  • Kana specialist: HRV metingen