Rikst Dijkstra-Posthuma

RUNNINGTHERAPEUT, STRESSJAMCOACH, VITALITEITSCOACH

Wie is Rikst?

Rikst is het liefst in beweging en vindt het mooi om andere mensen in beweging te krijgen. Beweging zorgt voor vitaliteit, beweging zorgt voor actie, beweging zorgt voor groei.

Om je vitaler te voelen kan Rikst met je sporten of samen je voedingspatroon onder de loep nemen en met kleine aanpassingen je voedingspatroon verbeteren. Ook kan ze met je onderzoeken welke (verborgen) stressoren jou belemmeren in je vitaliteit. Samen maak je dan een plan om het anders aan te pakken waarbij zij altijd met jou kijkt wat bij je past en wat haalbaar is. Als Stressjam coach kan ze jou ook leren om met je stress te spelen in de virtual reality game Stressjam. Je gaat dan actief op zoek naar strategie├źn die jou helpen om aan de knop van je stressthermometer te draaien. Hoe kan ik stress zinvol inzetten en hoe kan ik weer kalmeren als dit niet meer nodig is? Zie voor meer informatie ook de site van jamzone.

Om te analyseren of je voldoende stressritmes op een dag maakt en voldoende herstelt in je slaap kan je onder begeleiding van Rikst ook een 3dayme meting doen. Hierbij krijg je sensoren opgeplakt die jou 3 dagen en nachten doormeten. Rikst evalueert de rapporten hiervan met je en gaat samen met je kijken naar eventuele verbeterpunten.

Rikst is zelf sportief en actief. Schaatsen, fietsen, hardlopen en ijshockey vindt zij fantastisch. Verder geniet ze van haar man en dochter en van het spelen en wandelen met Boetz, haar lieve en ondeugende Friese stabij, die af en toe ook een uurtje meeloopt tijdens de runningtherapie.

Expertise

  • Vitaliteitscoach
  • Stressjam coach
  • 3dayme coach
  • Runningtherapeut

Onderstaand wat meer uitleg over wat vitaliteitscoaching en running therapie nu eigenlijk is.

Vitaliteitscoaching:
Merk je dat je meer aan het overleven bent dan aan het leven?
Je kunt negatieve stress ervaren van het werk dat je doet, je relatie, je voedselkeuzes, je gezondheid en conditie of door eenzaamheid. Soms zijn het verborgen stressoren. Ze belemmeren wel je vitaliteit, waardoor je je minder energiek voelt en moeite hebt om de dingen te doen die je graag wilt doen. De vitaliteitscoach helpt jou om de verborgen stressoren op te sporen en aan te pakken waardoor je weer meer richting in je leven kunt vinden. De vitaliteitscoach helpt je om obstakels te overwinnen en ondersteunt je bij het halen van je doelen en het opbouwen van een zinvol bestaan. De coach verkent met jou wat je echt wilt en helpt met veranderen en leert je om het ook vol te houden. Daarnaast kan de vitaliteitscoach je helpen met leefstijlvaardigheden die ondersteunend zijn om jouw vitaliteit te verbeteren: beter en rustiger ademhalen, beter slapen, voldoende bewegen en hoe dit te integreren in je dagelijks leven, gezondere voedselkeuzes maken, plannen van je activiteiten en plannen van je rust ten behoeve van je herstel.

Runningtherapie
De vitaliteitscoach kan je ook letterlijk bij de hand nemen en met jou de eerste stappen gaan zetten om te bewegen. Dit kan in de vorm van wandelen en hardlopen. Rikst is een gediplomeerd runningtherapeut. Mocht je niet van lopen houden dan kan er ook op andere wijze gesport worden of Rikst helpt je om de stap te nemen naar een sportschool of sportclub. Rikst is lid van de Beroepsorganisatie voor vitaliteitsprofessionals: klik hier en van de BRTN (beroepsvereniging runningtherapie Nederland) klik hier.