Rikst Dijkstra-Posthuma

RUNNINGTHERAPEUT, VITALITEITSCOACH, KANA SPECIALIST

Wie is Rikst?

Rikst is het liefst in beweging en vindt het mooi om andere mensen in beweging te krijgen. Beweging zorgt voor vitaliteit, voor actie en voor groei.

Om je vitaler te voelen kan Rikst met je sporten of samen je voedingspatroon onder de loep nemen en met kleine aanpassingen je voedingspatroon verbeteren. Ook kan ze met je onderzoeken welke (verborgen) stressoren jou belemmeren in je vitaliteit. Samen maak je dan een plan.

Als Kana-coach kan ze jou leren handiger met je stress om te gaan, door je o.a. te begeleiden in een virtual reality game. Je oefent dan met strategie├źn om “aan je eigen stressthermometer te draaien”, je krijgt hierdoor meer regie over je stress en je kalmte. Zie voor meer informatie ook: https://kana.care

Om te analyseren of je voldoende stressritmes op een dag maakt en voldoende herstelt in je slaap kan Rikst je begeleiden een drie daagse stress-meting te doen (Kana-check-up). Hierbij krijg je sensoren opgeplakt die jou 3 dagen en nachten doormeten. Rikst evalueert de rapporten hiervan en gaat samen met je kijken naar eventuele verbeterpunten.

Rikst is zelf sportief en actief. Schaatsen, fietsen, hardlopen en ijshockey vindt zij fantastisch. Verder geniet ze van haar man en dochter en van het spelen en wandelen met Boetz, haar lieve en ondeugende Friese stabij, die af en toe ook een uurtje meeloopt tijdens de runningtherapie.

Expertise

Onderstaand wat meer uitleg over wat vitaliteitscoaching en running therapie nu eigenlijk is.

Vitaliteitscoaching:
Merk je dat je meer aan het overleven bent dan aan het leven?
Je kunt negatieve stress ervaren van het werk dat je doet, je relatie, je voedselkeuzes, je gezondheid en conditie of door eenzaamheid. Soms zijn het verborgen stressoren. Ze belemmeren wel je vitaliteit, waardoor je je minder energiek voelt en moeite hebt om de dingen te doen die je graag wilt doen. De vitaliteitscoach helpt jou om de verborgen stressoren op te sporen en aan te pakken waardoor je weer meer richting in je leven kunt vinden. De vitaliteitscoach helpt je om obstakels te overwinnen en ondersteunt je bij het halen van je doelen en het opbouwen van een zinvol bestaan. De coach verkent met jou wat je echt wilt en helpt met veranderen en leert je om het ook vol te houden. Daarnaast kan de vitaliteitscoach je helpen met leefstijlvaardigheden die ondersteunend zijn om jouw vitaliteit te verbeteren: beter en rustiger ademhalen, beter slapen, voldoende bewegen en hoe dit te integreren in je dagelijks leven, gezondere voedselkeuzes maken, plannen van je activiteiten en plannen van je rust ten behoeve van je herstel.

Runningtherapie
De vitaliteitscoach kan je ook letterlijk bij de hand nemen en met jou de eerste stappen gaan zetten om te bewegen. Dit kan in de vorm van wandelen en hardlopen. Rikst is een gediplomeerd runningtherapeut. Mocht je niet van lopen houden dan kan er ook op andere wijze gesport worden of Rikst helpt je om de stap te nemen naar een sportschool of sportclub. Rikst is lid van de Beroepsorganisatie voor vitaliteitsprofessionals: klik hier en van de BRTN (beroepsvereniging runningtherapie Nederland) klik hier.