Lammie van Engen

PSYCHOTHERAPEUT, EMDR, SCHEMATHERAPEUT SENIOR, TRAUMABEHANDELING

Wie is Lammie?

Haar inspiratie haalt zij uit al het dagelijkse dat zo bijzonder is: haar zoon, haar vriend, haar familie, haar vrienden, haar collega’s, haar cliënten, haar sportmaatjes, haar boekenclub en ga zo maar door. In die ontmoetingen wordt zij gevoed door de gesprekken die ontstaan, door de verschillen in denken en voelen, door de liefde, de wijsheid, de lol, het plagen en het spel. Zij leert van de verschillen die ze ervaart en juist daar waar het schuurt en wringt, gaat ze leren en groeien. Lammie houdt ervan om zichzelf uit te dagen om te blijven bewegen, letterlijk en figuurlijk. Dit betekent dat ze een leven lang wil blijven leren en zichzelf scherp houdt met bijscholingen op haar vakgebied. Ook zorgt ze goed voor haar lijf en leden, in welke vorm dan ook.

Het allerbelangrijkste in de behandeling vindt zij het contact tussen jou als cliënt en haarzelf. Er is een wederzijdse klik nodig om tot een goede samenwerking te komen en Lammie gebruikt haar eigen wijsheid om op een veilige manier feedback te geven.

Ik heb op dit moment geen ruimte voor nieuwe intakes. Zodra ik dat wel weer heb geef ik een seintje.

Expertise

  • GZ psycholoog en psychotherapeut
  • Traumabehandeling (complex)
  • EMDR
  • Praktijkopleider voor GZ-psychologen
  • Schematherapeut (senior)


Lammie heeft de basis- en vervolgopleiding in de cognitieve gedragstherapie gevolgd. Daarna heeft zij de 4-jarige opleiding tot pesso-therapeut gevolgd en is zij schematherapeut. Zij is getraind in de Acceptance and Commitment Therapie (ACT; bij onder andere chronische pijn) en is door Jan Derksen (psycho analyticus) getraind in de kortdurende psychodynamische psychotherapie. Zij behandelt veel mensen met PTSS klachten door onder andere EMDR te gebruiken of andere exposure technieken.

Bij Maarsingh en van Steijn geeft zij naast traumabehandeling voornamelijk individuele psychotherapie. Psychotherapie is een vorm van behandeling waarbij de focus niet op de klachten is gericht, maar op de onderliggende mechanismen die de klachten veroorzaken of in stand houden. Wanneer klachtgerichte behandelingen onvoldoende werken kan psychotherapie een oplossing bieden. Doelstelling daarbij is om overlevingsmechanismen te ontdekken die groei, ontwikkeling en goede verbindingen in de weg staan. Naast het ontdekken van deze mechanismen is het doel om gezond gedrag te gaan ontwikkelen zodat je beter in je eigen en andermans behoeften kunt voorzien. De relatie met de psychotherapeut biedt een veilige context om te ontdekken en te oefenen.
Lammie geeft naast individuele psychotherapie ook groepstherapie. De methode die ze daarbij hanteert is de Schematherapie.

Voor het kwaliteitsstatuut van Maarsingh en van Steijn Leeuwarden klik hier. Een persoonlijk statuut van Lammie is op te vragen via ons secretariaat.

Haar BIG-nummer is 09061685825