Janet Alma

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE, EMDR, GZ PSYCHOLOOG

Wie is Janet?

Janet is open, enthousiast en bevlogen. Ze vindt het belangrijk om écht contact te maken en erachter te komen wat jou drijft en beweegt. Zo zal zij op een geduldige en vriendelijke meelevende manier jou een spiegel voorhouden, waarin je kan ontdekken wat jouw talenten en jouw struikelblokken zijn. Soms zal ze met jou de diepte in duiken, om er achter te komen waar jouw gedrag vandaan komt. In de therapie zal zij jou helpen om stappen te zetten, ook wanneer je dit misschien spannend vindt.

Door haar ervaring met verschillende doelgroepen, kun je met uiteenlopende klachten bij haar terecht. Ze streeft ernaar om zoveel mogelijk maatwerk te leveren, door aan te sluiten bij wat jij nodig hebt. Janet is er van overtuigd dat alle wijsheid al in je zit, zolang je maar vertrouwt op jezelf en jouw eigen lichaamssignalen – en hier goed naar luistert en handelt.

Wanneer je dat prettig vindt, kunnen de gesprekken ook in het Fries gevoerd worden.

Expertise

  • GZ-psycholoog
  • Kortdurende klachtgerichte behandelingen voor uiteenlopende klachten: angsten, depressie, trauma, autisme, ADHD, maar ook (het (leren) omgaan met) somatische klachten.
  • Cognitieve GedragsTherapie (CGT), EMDR, en (interventies uit de) systeemtherapie, Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en mindfulness.
  • The Work – van Byron Katie. Een methode om de invloed van je gedachten te onderzoeken aan de hand van vier vragen en vier omkeringen.


Voor het kwaliteitsstatuut van Maarsingh en van Steijn Leeuwarden klik hier. Een persoonlijk statuut van Janet is op te vragen via ons secretariaat.

Haar BIG-nummer is 29921762325