Irma van Steijn

ARBEIDS EN ORGANISATIEPSYCHOLOOG, ASSESSMENTS, COACH, EIGENAAR, GENDERDYSFORIE, GZ PSYCHOLOOG, PSYCHOLOOG, SEKSUOLOGIE, SEKSUOLOOG NVVS, TRAINER

Wie is Irma?

Irma is samen met haar man Bernard Maarsingh directeur en eigenaar van Maarsingh & van Steijn. Zij heeft drie gecertificeerde specialisaties: GZ-psycholoog, A&O- psycholoog en seksuoloog NVVS.

Irma is een concreet mens, ze is niet zo geïnteresseerd in hoe iets nou precies gekomen is, het gaat haar er vooral om wat nou helpt om weer stappen vooruit te zetten. In haar visie kijken mensen te lang in de achteruitkijkspiegel en missen daardoor de mooie dingen op hun pad.

Ze doet niet aan lange termijn missies in het leven, maar vindt dat gastvrijheid, hartelijkheid en respect voor de ander van levensbelang zijn. Eigenlijk denkt ze ook niet in psychologische stoornissen, maar in een enorme diversiteit in mensen. In haar therapieën zul je merken dat het bijna altijd gaat om “doen”, dat kan ze nou eenmaal beter dan mijmeren. Doen wat je spannend vindt, doen wat je werkelijk wilt, hindernissen overwinnen en je zegeningen vieren. Als je bereid bent te experimenteren met voor jou nieuw gedrag, dan helpt ze jou je doel zodanig haalbaar te maken dat je het kan bereiken. Je gaat snappen waarom dit nieuwe gedrag zo moeilijk is, waarom mensen altijd terugvallen, dat dat dus heel gewoon is en wat te doen om toch vooruit te komen.

Belangrijk: Mijn agenda is overvol en hierdoor heb ik het komende jaar nagenoeg geen ruimte voor nieuwe trajecten. Gelukkig heb ik een aantal zeer goede collega’s. Voor seksuologische vraagstukken adviseer ik Lotte Bronsveld, Jerien Rolf en Gerbrig Kamps.

Verder vindt zij het leuk en belangrijk om nieuwe kennis en vaardigheden over te brengen door het geven van lezingen en door mee te doen aan media-aktiviteiten. Zo is ze een vaste conflictbemiddelaar bij het tv-programma Bonje met de Buren en schuift ze regelmatig aan bij programma’s van Omrop Fryslân.

De praktijk van Maarsingh & van Steijn is de laatste jaren gegroeid en dat betekent dat zij niet meer al haar uren besteedt aan het geven van therapie. De helft van haar tijd gaat uit naar het runnen van het bedrijf, het participeren in nieuwe ontwikkelen en uiteraard het superviseren van nieuwe collega’s. Ze zegt in het leukste team van heel Friesland te werken.

Expertise

  • GZ-psycholoog
  • Arbeids- & Organisatiepsycholoog
  • Seksuoloog NVVS
  • Trainer
  • Coach

In dit filmpje kan je letterlijk en figuurlijk een goed beeld krijgen van Irma.

Voor het kwaliteitsstatuut van Maarsingh en van Steijn Leeuwarden klik hier. Een persoonlijk statuut van Irma is op te vragen via ons secretariaat.

Haar BIG-nummer is 89030615225