Excellent Communiceren – MenSWerkt

Doel en werkwijze:
In de cursus wordt de methode van principieel onderhandelen aangeleerd. De methode is ontwikkeld in het “Harvard Negotiation Project” en het eigene ervan is dat de cursusdeelnemer leert om zowel de eigen zaak te behartigen als de relatie te voeden. Het is dus niet een manier om te leren je harder op te stellen of juist te leren zachter te worden in de onderhandeling maar een methodiek om beide tegelijkertijd te doen. Vooral in situaties waarbij de belangen gemakkelijk conflicteren (o.a. commerciële
onderhandelingen of ziekteverzuimgesprekken) is dit een uiterst waardevolle methode die praktische handvatten biedt. Tevens helpt deze methode om het probleemoplossende vermogen en het creatief handelen te vergroten en daadkrachtiger op te treden.
De training wordt zodanig aangeboden dat zonder veel voorbereiding toch merkbaar resultaat wordt geboekt. De cursus is praktisch van aard en eigen casuïstiek is van harte welkom. Het van tevoren zorgvuldig lezen van de literatuur maakt de cursus nadrukkelijk effectiever.
De training bestaat uit vijf dagdelen van drie uur en wordt gegeven door twee trainers. De training gaat van start bij een groep van minimaal acht deelnemers.

Kosten:
Indien de opdrachtgever of werkgever voor een groep te trainen mensen zorgt, zijn de kosten € 825,- excl. 21% BTW per trainer per dagdeel van vier uur. De totale training wordt op maat gemaakt en afhankelijk daarvan worden de precieze kosten bepaald.

Indien er aanmelding op persoonlijke titel plaatsvindt dan zijn de kosten €725,- excl. 21% BTW per persoon. 

Literatuur: Fischers, R; Ury, W. en Patton, B.: Excellent onderhandelen, een praktische gids voor het best mogelijke resultaat in iedere onderhandeling, Business Contact, 2004. ISBN: 9047000285


Programma

Trainingsdagen en tijden

Startdatum

10 januari 2024


Locatie: Bollemanssteeg 64
Data: 10, 17 en 24 januari, 7 februari en 6 maart 2024
Tijd: 9.00 uur tot 12.00 uur
Startdatum


Locatie:
Data:
Tijd:


Trainingen
Aanmelden