Excellent Communiceren – MenSWerkt

Lastige punten duidelijk op tafel krijgen en tegelijkertijd menselijke werkrelaties positief voeden

– Zacht voor de mens en hard op de zaak –

Voor wie

Het is niet gemakkelijk om een collega aan te spreken op iets dat echt stoort of waardoor het werk niet goed verloopt. De ander zal mogelijk in de verdediging schieten, dichtklappen of de boodschap zelfs negeren, terwijl jij juist naar een constructieve oplossing wilde zoeken. Hoe doe je dat een beetje handig? Deze training is voor iedereen die binnen werkrelaties handiger wil worden met het bespreken van zaken die “er toe doen”, op een manier die leidt tot oplossingen in een goede sfeer. De training is geschikt voor zowel leidinggevenden als medewerkers. 

Inhoud

Het gedachtengoed van deze methode is ontwikkeld in het ‘Harvard Negotiation Project’ en het eigene ervan is dat de deelnemer leert om zowel de eigen zaak te behartigen als de relatie te voeden. Het is dus niet een manier om te leren je  harder op te stellen of juist zachter te worden in de communicatie maar een methodiek om beide tegelijkertijd te doen. Vooral in situaties waarbij de belangen gemakkelijk conflicteren is dit een uiterst waardevolle methode die praktische handvatten biedt. Tevens helpt deze methode om het probleemoplossend vermogen en het creatief handelen te vergroten en daadkrachtiger op te treden. De training is praktisch van aard en eigen casuïstiek is van harte welkom. Het van tevoren lezen van de literatuur maakt de cursus nadrukkelijk effectiever.

Aanbevolen literatuur

R. Fischer, W. Ury, en B. Patton: Excellent onderhandelen, een praktische gids voor het best mogelijke resultaat in iedere onderhandeling, Business Contact, 2010 W. Ury, Onderhandelen met lastige mensen, Business Contact, 2010

Werkvorm plus kosten

– Individuele instroom in een groep met deelnemers vanuit verschillende organisaties heeft als voordeel dat de cursist vaak extra leert van de input van groepsgenoten, elk bedrijf heeft immers eigen, vaak verrassende, gewoontes. De training bestaat uit vijf dagdelen van drie uur en wordt gegeven door twee trainers.      

Kosten: € 990,- excl. btw per deelnemer.

– Incompany training met een eigen team, of deelnemers van eenzelfde organisatie, heeft als voordeel dat er direct gewerkt kan worden met issues die er voor dat team toe doen en tevens is er sprake van een vorm van teambuilding en/of cultuurverandering. Incompanytraining is altijd maatwerk en wordt op basis van een offerte aangeboden. Gemiddeld zijn vier dagdelen of 2 dagen voldoende. Hierbij kan ook onze buitenlocatie (Landgoed) in het Reestdal geboekt worden. Wij informeren u hier graag uitgebreider over.

Contact

trainingen@maarsinghenvansteijn.nl telefoonnummer 058-2137665


Programma

Trainingsdagen en tijden

Startdatum

7 maart 2024

Vol

Locatie: Bollemanssteeg 64, te Leeuwarden
Data: 7, 14 en 21 maart, 4 en 25 april 2024
Tijd: 9.00 uur tot 12.00 uur
Startdatum

13 mei 2024


Locatie: Bollemanssteeg 64, te Leeuwarden
Data: 13 en 27 mei, 3 en 17 juni en 15 juli 2024
Tijd: 9.00 uur tot 12.00 uur
Startdatum

20 september 2024


Locatie: Bollemanssteeg 64, te Leeuwarden
Data: 20 en 27 september, 4 en 18 oktober en 15 november 2024
Tijd: 09.00 uur tot 12.00 uur


Trainingen
Aanmelden