2-daagse Provocatieve Relatietherapie, Pret

‘Horken en Heksen, de provocatieve kijk op de seksen’

door

Jeroen Stek & Freek Sarink

Het is schering en inslag, één op de drie koppels raakt zo in de knoop dat deze definitief wordt doorgehakt. Twee op de drie heeft binnen vijf jaar na de start van de relatie, stevige relatieproblemen. De verwachtingen zijn vaak hoog gespannen maar zeg nou zelf; valt het niet altijd tegen? Na de ontdekking dat mannen en vrouwen verschillende soorten breinen hebben en vaak andere delen gebruiken om met gebeurtenissen en emoties om te gaan, lijkt de tijd rijper dan ooit om lekker provocatief aan de slag te gaan met koppels. Interventies te over: denk aan de mannen- en vrouwenrollen, de relatie als machtstoneel en het wip-wappen tussen de seksen.

Relaties & Frustraties:

Partnerkeuzes loopt vaak langs ijzeren wetten, dezelfde neurose maar een totaal andere uitingsvorm. Voordat mensen het goed en wel in de gaten hebben, blijken die hele leuke kanten van de ander als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. Voeg daarbij de ordinaire strijd om de macht en zie daar: de frustraties zijn niet van de lucht.

Provocatie voor de relatie:

Werkt u met stellen, of heeft u dat altijd al willen doen, dan is de tweedaagse provocatieve relatietherapie (PReT) onontbeerlijk. Serieuze relatieproblemen worden door speelse interventies humorvol uitvergroot. Dit alles onder het motto ‘ideaal zal het nooit worden, dus tel uw zegeningen.’

Data:           9 en 10 februari 2023 en sept 2023

Werktijd:       09.30 tot 16.30 uur (inloop 09.00)

Locatie:        De Kunstkamer, Kromme Nieuwegracht 8, Utrecht

Doelgroep:    De workshops staan open voor psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers die systeemtherapeutisch werken. Ook wanneer deelnemers nog lid i.o. bij bijvoorbeeld de NVRG zijn.

Docenten:     Jeroen Stek & Freek Sarink

Kosten:        € 600,-  incl. lunches e.d., werkklapper, excl. btw.

Accreditatie: 10 punten toegekend door de NVRG.

Aanbevolen literatuur:

  • Provocatieve Psychologie & Coaching, de coach als advocaat van de duivel, Freek Sarink, Boom, 2019. 
  • Horken en Heksen, Jeffrey Wijnberg, Scriptum 2010.

Podcast:

Provocatieve Psychologie op Soundcloud, Apple Podcast en Spotify.

Meer info:   

Jeroen Stek, systeemtherapeut en supervisor NVRG, gevorderd EFT therapeut, provocatief therapeut en docent jaaropleiding bij het IEP, provocatief trainer en meer bij Zoetzuur Kumpany theatermaker bij Mens2producties.

Freek Sarink, psycholoog, systeemtherapeut NVRG en FEATF (Federación Española de las Asociaciones de Terapia Familiar, Spanje), PhD- student Universiteit van Almeria, docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

mobiel:         06-25366642 of 06-41227228

mail:             j.stek@maarsinghenvansteijn.nl of freek@provocatiefpsycholoog.nl

site:              www.maarsinghenvansteijn.nl of www.provocatiefpsycholoog.nl


Programma

Trainingsdagen en tijden

Op dit moment is er geen training beschikbaar.

Trainingen
Aanmelden