2-daagse Provocatieve Relatietherapie, Pret

‘Horken en Heksen, de provocatieve kijk op de seksen’

door

Jeroen Stek & Freek Sarink

Het is schering en inslag: één op de drie koppels gaat uit elkaar, en twee op de drie ervaart binnen vijf jaar stevige relatieproblemen. De verwachtingen zijn vaak hoog, maar valt het niet altijd tegen? Mannen en vrouwen hebben verschillende breinen en gaan anders om met gebeurtenissen en emoties. Dit biedt de perfecte gelegenheid voor provocatieve interventies: denk aan de mannen- en vrouwenrollen, de relatie als machtstoneel en het wip-wappen tussen de seksen.

Relaties &  Frustraties:

Partnerkeuzes volgen vaak ijzeren wetten, dezelfde neurose, maar anders geuit. Al snel verdwijnen de leuke kanten van de ander als sneeuw voor de zon. Voeg daarbij de ordinaire strijd om de macht en zie daar: de frustraties zijn onvermijdelijk.

Provocatie voor de relatie:

Werkt u met stellen, of heeft u dat altijd al willen doen, dan is de 2-daagse provocatieve relatietherapie (PReT) onontbeerlijk. Serieuze relatieproblemen worden door speelse interventies humorvol uitvergroot. Dit alles onder het motto ‘ideaal zal het nooit worden, dus tel uw zegeningen.’

Doelgroep:   

De workshops staan open voor psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers die systeemtherapeutisch werken. Ook wanneer deelnemers nog lid i.o. bij bijvoorbeeld de NVRG zijn.

Docenten:     Jeroen Stek & Freek Sarink

Kosten:        € 600,-  incl. lunches e.d., werkklapper, excl. btw.

Accreditatie: 10 punten toegekend door de NVRG.

Aanbevolen literatuur:

 – Provocatieve Psychologie & Coaching, de coach als advocaat van de duivel, Freek Sarink, Boom, 2019. 

 – Horken en Heksen, Jeffrey Wijnberg, Scriptum 2010.  

– Podcast: Provocatieve Psychologie op Soundcloud, Apple Podcast en Spotify 

Meer info:   

Jeroen Stek, systeemtherapeut en supervisor NVRG, gevorderd EFT therapeut, provocatief therapeut, provocatief trainer en meer bij Zoetzuur Kumpany, theatermaker bij Mens2producties.

Contact: j.stek@maarsinghenvansteijn.nl / 06-25366642 / www.maarsinghenvansteijn.nl  

Freek Sarink, psycholoog, systeemtherapeut NVRG en FEATF (Federación Española de las Asociaciones de Terapia Familiar, Spanje), PhD- student Universiteit van Almeria, docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Contact: freek@provocatiefpsycholoog.nl / 06-41227228 / www.provocatiefpsycholoog.nl


Programma

Trainingsdagen en tijden

Startdatum

7 november 2024


Locatie: De Kunstkamer, Kromme Nieuwegracht 8, Utrecht
Data: 7 en 8 november 2024
Tijd: 9.30 tot 16.30 uur


Trainingen
Aanmelden