Op naar Harvard!

Uitgenodigd zijn op het grootste congres ter wereld over VR en gezondheid, hoe leuk is dat? En het wordt gehouden in Harvard!

Begin maart, de 5-de en de 6-de om precies te zijn, gaan we Stressjam presenteren in Boston. Er is een groot symposium over VR en gezondheid en daar zijn we uitgenodigd. Echt wel een hele eer, want Boston is vooral bekend om z’n wereldberoemde universiteit, de Harvard University. Omdat het een wetenschappelijk tochtje betreft, de wereldtop van de onderzoekers op het gebied van VR en gezondheid zijn aanwezig, zal de hoofdmoot van onze presentatie ook wetenschappelijk van aard zijn. Katherina Martin Abello, de nieuwe CEO van ons innovatielab Jamzone doet de presentatie. Maar natuurlijk kan ook iedereen even Stressjammen, want we kunnen nog zo vertellen over VR, je moet het meegemaakt hebben om te weten wat het is.
De eerste resultaten van het onderzoek zijn echt erg veelbelovend: we scoren een tripple A, zoals dat zo mooi heet in Amerika, op personal involvement, learnability en usability, dus de game spreekt mensen duidelijk aan. Maar het leukste is wel dat de game echt verschil maakt. De hele mindset van mensen, de manier waarop ze hun eigen stress beleven, verandert. Als je het zou vergelijken met een IQ-test, dan trainen we mensen om van een IQ van 100 naar 115 te gaan. Ze zijn dus echt handiger met stress geworden.

Geschreven door