Werelduurrecord 1898

“In 1898 was een Amerikaanse racefietser, Hamilton, de eerste die het werelduurrecord boven de veertig kilometer bracht. Maar zijn record werd niet erkend. Reden: hij had zich laten gangmaken door een lichtvlek die vanaf het middenterrein op de wielerbaan werd geprojecteerd en die daar de gewenste snelheid voor hem uitflitste. Met die diskwalificatie was de Union Cycliste Internationale de eerste sportbond die het bestaan van de psyche in de sportman officieel erkende. Helaas ging die erkenning dan wel gepaard met afkeur. Alsof Hamilton, door zo openlijk gebruik te maken van zijn wilskracht, vals had gespeeld”.

Gelukkig weten we tegenwoordig veel meer over hoe ons brein werkt en welke positieve effecten er van stimulans uitgaan en is het gebruik maken van deze mogelijkheden intussen een verschijnsel waar wel waardering voor is. Maarsingh & Van Steijn maakt goed gebruik van deze principes. Onder andere bij onze trainingen en bij onze Fiorato App.

Geschreven door