Subsidie en duurzame inzetbaarheid

Werkgevers kunnen subsidie krijgen als ze een arbeids- en organisatiepsycholoog inzetten.

In Nederland hebben we te maken met een steeds ouder wordende arbeidspopulatie. Hierdoor ontstaat er druk op de mentale en fysieke gezondheid van langer doorwerkende mensen. Bij organisaties is de vraag hoe medewerkers gezond inzetbaar blijven dan ook actueel.

Organisaties die werk willen maken van duurzame inzetbaarheid kunnen tussen 19 oktober en 13 november 2015 met subsidie een arbeids- en organisatiepsycholoog inhuren. Een A&O-psycholoog kan u helpen inzichtelijk te maken wat helpt en wat hindert bij duurzame inzetbaarheid en hoe u hierop kan sturen.

Factoren die van invloed zijn op duurzame inzetbaarheid zijn bijvoorbeeld leefstijl, veerkracht, bevlogenheid en hoe iemand de eigen gezondheid ervaart. Ook werkfactoren vanuit de vanuit de organisatie spelen mee, zoals een werkgever die meedenkt, steun verleent en autonomie geeft om zelf het werk in te delen. De relatie tussen belasting en belastbaarheid is ook van invloed. Zo zijn er verschillende ‘volumeknoppen’ waar een werkgever – in samenwerking met de medewerkers – aan kan draaien.

Concreet kunnen wij helpen met bijvoorbeeld:

  • Een organisatiescan: welke kansen en bedreigingen spelen mee bij duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?
  • Versterken van een leercultuur van medewerkers in de vorm van workshops, trainingen of lezingen
  • Advies over hoe u koers kunt maken op een flexibele werkcultuur en een slimme organisatie van het werk in de praktijk
  • Toegang tot bruikbare informatie uit proefschriften, bibliotheken en best practices
  • Interne en externe mobiliteitstrajecten

Klik hier voor verdere informatie over hoe u subsidie aan kunt vragen en welke criteria er gelden.

U kunt ook contact opnemen met één van onze psychologen.

Geschreven door