Na 36 vragen (weer) helemaal verliefd

Arthur Aron van het Interpersonal Relationship Lab in New York heeft iets verbazingwekkends ontdekt, het is haast niet te geloven, maar je kunt iemand voor je winnen in 36 vragen (en nog 4 minuutjes staren zonder iets te zeggen).

Er is dus een snelweg naar echte, diepe verbinding. Sterker nog, het maakt mensen die elkaar nog niet of nauwelijks kennen verliefd op elkaar en zorgt ervoor dat stellen weer werkelijk geïnteresseerd worden in elkaar. En het duurt maar 45 minuutjes. Voor degenen die de 36 vragen willen hebben, klik dan even op de bovenstaande link, daar staan ze allemaal in het Engels.

De truc is eigenlijk simpel, je vraagt elkaar steeds intiemere dingen en geeft zelf zo eerlijk mogelijk antwoord op de vragen die jou gesteld worden. Dat bouwt een enorme oxytocine boost op en de 4 minuutjes aankijken zonder iets te mogen zeggen maakt het spel af. En ja, wat vinden we hier nou van? Nou, ik weet het wel, ik vind het werkelijk geweldig! Het werkt nog beter dan een uitvinding van Berkeley, wat wel de zgn. ‘fast friends procedure’ wordt genoemd. En ook leuk, ook bestaande stellen kunnen op deze manier hun relatie weer een enorme opkikker geven. Relatietherapie in 45 minuten, het is niet te geloven, maar ook prachtig.

Geschreven door