5 tips om geluk om te zetten in succes!

In Harvard wordt er uitgebreid onderzoek naar gedaan en langzamerhand wordt er steeds meer bekend over hoe je ervoor kunt zorgen dat je succesvoller wordt in je werk en hoe je daar je brein voor moet gebruiken:

Tip 1
Zorg ervoor dat je je eerst goed voelt en ga dan aan de slag. Dat kun je doen door wat ademhalingsoefeningetjes te doen, door even te ontspannen, door een mindfulness oefeningen te doen, door even iets leuks op de mail te zetten of een leuk sms-je te sturen naar iemand die je dierbaar is of zo iets dergelijks. Probeer allerlei uit en kijk wat voor jou werkt. Wij hebben een game ontwikkeld die hiervoor helpt, omdat het nou eenmaal erg moeilijk is om je ook te houden aan je voornemens. Die game helpt daarbij. www.bcomevital.nl

Tip 2
Schrijf elke dag 3 nieuwe dingen op die je als positief ervaren hebt. Schrijf 1 van die ervaringen wat verder uit en maak er een kort verhaaltje van. Idee hierachter is dat we over de leuke dingen heenleven en wel steeds stilstaan bij de dingen die ons storen en dit zorgt ervoor dat we onze hormanale balans zelf uit evenwicht trekken.

Tip 3
Doe elke dag minstens 3 x 20 seconden een fysieke inspanning en doe dat echt voluit. Dat helpt de conditie evengoed, of zelfs beter, te verbeteren dan door heel veel te joggen.

Tip 4
Sta 2 minuutjes per dag even stil bij je ademhaling (dit is een eenvoudige mindfulness oefening). Over de effecten van mindfulness kunnen we kort zijn, het werkt op bijna alle levensgebieden enorm positief.

Tip 5
Schrijf elke ochtend 1 leuke, hartelijke mail naar 1 collega die je waardeert. Dit werkt grappig genoeg voor het hele team waarin je werkt verrassend goed. Sportteams dit dit oppakten, gingen zonder uitzondering beter presteren dan teams dit niet deden!

Het gaat dus niet om een theorietje ofzo, het gaat om dagelijks gedrag, succes ermee!!

Geschreven door