Stressjam wint grootste ICT-prijs!

Zorg dat je het ook een keer meemaakt!!

Niet te geloven, maar we hebben gewonnen!! We zijn met Stressjam Digital Innovation of the Year geworden en hebben de grootste ICT prijs van Nederland in de wacht gesleept!

We deden met Stressjam mee met de Computable Awards 2017 en met de Accenture Innovation Awards 2017.
Bij beide werden we genomineerd en bij de Computable Award hebben we de boel zelfs gewonnen, supertrots! We kunnen dus met recht zeggen dat Stressjam innovatief is en dat is dan ook de reden waarom we gestart zijn met Jamzone, een innovatielab waarbij we technologie en psychologie met elkaar verbinden. Irma vertelt er over bij Omrop Fryslan.

Als je nu toch wat beter wilt snappen wat Stressjam nu eigenlijk is, bekijk dan onze 360° video eens. Het is een beetje een experimentje, maar het pakt leuk uit, vinden wij. Sietze de Vries heeft de film gemaakt, met onze toch echt eenvoudige 360 ° camera. Omdat alles nieuw is en nog uitgevonden moest worden, heeft hij er echt op los geëxperimenteerd, maar wat een vakman is dat! Je kunt even rondkijken door de kamer waar we de opnames hebben gemaakt en je wordt rondgeleid om verschillende facetten van Stressjam in ogenschouw te nemen.

Omdat 360°-video wat lijkt op echte VR wordt het vaak door elkaar gehaald, maar het is toch echt iets anders. In native VR zoals dat heet, kun je jezelf voortbewegen zoals dat ook in het dagelijkse leven kan, dus je kunt echt alles onderzoeken. In zekere zin is het dus een alternatieve werkelijkheid en omdat je hersenen erop reageren alsof het de echte werkelijkheid is, kun je er erg veel mee. In onze visie wordt het, juist omdat je hersenen er zo goed mee overweg kunnen, een erg belangrijk therapie-instrument in de nabije toekomst.
Al dit soort van ontwikkelingen doen we natuurlijk niet alleen, we werken met universiteiten, HBO’s en MBO’s samen en hebben steeds een grote groep superenthousiasme studenten rondlopen. Heel veel van het werk is door MBO-studenten gedaan en we zouden echt niet meer zonder willen!

Klanten van Maarsingh & van Steijn hebben natuurlijk sowieso ook allerlei mogelijkheden om de VR game eens uit te proberen, vraag er eens naar bij je psycholoog. Wij denken dat heel veel mensen er enorm baat bij kunnen hebben, juist omdat stress zulke epidemische vormen aanneemt vandaag de dag.

Wat Stressjam ook alweer is? Nou, als je baanbrekend psychologisch onderzoek integreert in een Virtual Reality Game, krijg je Stressjam! Je wordt letterlijk ondergedompeld in een wereld waarin je in real-time oefent met je eigen stresssysteem voor een positieve mind-set ten opzichte van stress.

We meten je stresstoestand en de Virtual Reality wereld past zich steeds in real-time aan, aan jouw specifieke toestand van dat moment. Zo speel je de game dus letterlijk met je eigen stress, je stresstoestand is de ‘joystick’, zou je kunnen zeggen.

In dit filmpje gemaakt door Omrop Fryslân zie je hoe medewerkers van Post Plaza de uitdaging aangingen.

maarsingh-en-van-steijn-vr-bril-bij-stressjam-tmb-600

Luister naar het interview op de radio:

Voor meer informatie over Stressjammen, zie de stressjam site.

Geschreven door

Bernard Maarsingh