Neuroplasticiteit

Inleiding

Het doel van de neuroplasticiteitstraining is het verbeteren van de cognitieve klachten, verbeteren van psychische klachten als angst en depressie, het toenemen van zowel fysieke als mentale fitheid en veerkracht en het toenemen van eigen regie op de toekomst.  

Tegenwoordig weten we dat het brein plastisch is en zichzelf kan herstellen, mits je het op een goede manier intensief traint. ‘Use it, or lose it’ . Middels de verschillende onderdelen binnen de training willen we verbetering in de neuronale netwerken tot stand brengen en tevens nieuwe neuronale netwerken aanmaken. Idee van de intensieve training is dat het brein een handje geholpen wordt weer actiever te worden, waardoor er, juist op celniveau, meer energie ontstaat en de prikkelverwerking in het brein toeneemt.  

NeuroRC en Maarsingh & van Steijn werken intensief samen. NeuroRC is gespecialiseerd in neuroplasticiteitstrainingen op het gebied van NAH en Long-Covid, Maarsingh & van Steijn behandelt alleen klachten van psychische en psychiatrische aard. Op dit moment bieden we de intensieve neuroplasticiteitstraining aan voor 3 doelgroepen, welke op inhoud verschilt:

– Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

– Long-Covid

– Chronische pijn

Kosten bij NAH en Long Covid

De intensieve neuroplasticiteitstraining bij Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Long Covid binnen NeuroRC en Maarsingh & van Steijn wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar. Wellicht dat dit in de toekomst wel mogelijk is, maar voorlopig is dat helaas niet het geval. NeuroRC werkt op basis van een eerste offerte (alleen intake) en maakt vervolgens een offerte voor de rest van het traject, zodat u altijd van tevoren precies weet wat de kosten gaan worden. 

Om in te kunnen schatten of iemand kan profiteren van de intensieve neuroplasticiteitstraining kijken we tijdens de intake zorgvuldig naar wat er speelt. De intake plannen we binnen twee weken na de aanmelding in. Als de intensieve neuroplasticiteitstraining passend is, zal er een uitgebreid plan gemaakt worden en een vervolg-offerte worden opgemaakt. Degene die dat wil, wordt onmiddellijk ingepland en de start van de training is altijd binnen drie maanden. Voor meer informatie over de inhoud van het programma zie www.neuroRC.nl

Kosten bij Chronische pijn

De behandeling van Chronische pijn wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar. 

Of de zorgverzekeraar de behandeling volledig vergoedt, hangt af van de vraag of we een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Neem vooraf aan de behandeling contact op met uw zorgverzekeraar. Maarsingh & van Steijn heeft een contract met de volgende zorgverzekeraars:

– De Friesland Zorgverzekeraar

– Interpolis Zorgverzekeringen

– FBTO Zorgverzekeringen

– Zilveren Kruis zorgverzekeringen 

– Achmea (alleen als u aanvullend verzekerd bent)

– Aevitae ( Caresq) 
– SZVK

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen dan zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 085-0271702. Ook kunt u een mail sturen naar jannah@neurorc.nl.