Behandeling en coaching

Op basis van de intake, de vraagstelling en eventueel het psychodiagnostisch onderzoek wordt een advies geformuleerd over de behandeling. Er zijn verschillende behandelvormen. In het intakeverslag wordt al een plan van aanpak (zoals de behandelvorm) beschreven. De invulling hiervan is verschillend per persoon en situatie.

Meer informatie over de kosten van een traject is hier te vinden.

Netwerk van experts en wetenschappelijk verantwoord

Wij werken met een netwerk van experts, zodat de cliënt altijd door de juiste deskundige wordt geholpen. Daarnaast zijn de behandelingen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Oplossingsgericht

Ons uitgangspunt is om oplossingsgericht te werken en de situatie van de cliënt duurzaam te verbeteren. Centraal in de aanpak staat, naast het oplossen van de problematiek, ook altijd het in beeld brengen van de kwaliteiten en valkuilen. Hierdoor kunnen zowel de cliënt zelf als diens omgeving beter sturen op de vraag “hoe weer vis in het water te worden”. Het kan van belang zijn om belangrijke mensen uit de omgeving van een cliënt te betrekken.

 • Maarsingh en van Steijn biedt jobcoaching en managementcoaching.

 • Relatietherapie binnen Maarsingh en van Steijn is een therapie waarin er gewerkt, gelachen en soms gehuild wordt.

 • U kunt bij ons terecht voor vragen en problemen rondom seksualiteit.

 • Als de serieuze, goed bedoelende stijl van helpen vastloopt, kan de provocatieve stijl van therapie of coaching een uitkomst en een bevrijding zijn.

 • Bij Maarsingh en van Steijn zijn er verschillende aanpakken wanneer er sprake is van een acute of posttraumatische stressstoornis.

 • Veel mensen kampen met slaapproblemen. Wist je dat het in de top 3 van hedendaagse klachten staat? En het is een toenemend probleem.
  Slapen is, net als eten en drinken, een basisbehoefte. Een gebrek aan een goede nachtrust maakt functioneren overdag een stuk lastiger, en chronisch slaaptekort kan leiden tot ernstige klachten en ziektes.

 • De meeste sporters zullen erkennen dat mentale factoren van groot belang zijn voor het leveren van goede prestaties. En onderzoek naar topsporters liegt er niet om, mentale training levert veel op!

 • Deze relatief nieuwe vorm van therapie wordt reeds gebruikt in verschillende ziekenhuizen voor het versnellen van onder andere wondgenezing en het oplossen van ontstekingen. Het versnelt het herstelproces.

 • Een grote groep mensen met niet-aangeboren hersenletsel heeft last van restklachten in het brein. Het gaat hierbij dan niet om problemen met bewegen, maar om activiteiten waarbij echt het hoofd nodig is. Tegenwoordig weten we dat het brein veel meer kan veranderen dan we ooit dachten, mits je het op een goede manier traint.

Klik hier voor informatie over onze werkwijze. Wilt u een voorbeeld van een behandelingstraject? Klik dan hier.