De Genderidentiteitsgroep

Doel en werkwijze
Iedere deelnemer heeft eigen wensen en werkt binnen de groep dus aan individuele doelen, die zijn niet voor alle deelnemers hetzelfde. Tijdens de groep wordt onder andere gebruik gemaakt van een werkboek. Aan de hand van dit werkboek werk je thuis verschillende opdrachten uit die je aan het denken zetten over jouw genderidentiteit en gender gerelateerde onderwerpen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: genderidentiteit, genderexpressie, het sociale leven, daten en seksualiteit, evenwicht vinden in je identiteit en omgaan met moeilijke situaties. Er is veel aandacht voor het delen van ervaringen in een open en veilige sfeer. Samen gaan we op onderzoek uit door met elkaar in gesprek te gaan waardoor je meer leert over je genderidentiteit. Leren doe je gedurende je hele leven, dit betekent dat je niet tot alle antwoorden hoeft te komen op de vragen die je hebt om verder te kunnen. Deze groep biedt jou een routekaart die je kunt volgen in jouw zoektocht en de groep kan ertoe leiden dat jij je sterker en zekerder voelt over jouw genderidentiteit en met meer vertrouwen en de nodige vaardigheden jouw zoektocht verder kan vervolgen.

Aanmelding
Er zijn verschillende manieren om je aan te melden. Je kunt jezelf aanmelden, en je kunt ook aangemeld worden via een werkgever, behandelaar of huisarts. Aanmelden kan via trainingen@maarsinghenvansteijn.nl.

Kosten: De kostprijs voor mensen die zichzelf aanmelden of zich via een werkgever aanmelden, bedraagt €775,- per persoon
(exclusief 21 % BTW). Het werkboek is inbegrepen in de prijs. De kostprijs voor mensen die aangemeld worden via hun huisarts en recht hebben op zorg via de zorgverzekering kan vooraf niet gegeven worden. De kostprijs hangt namelijk af van de groepsgrootte gedurende de training, de trainers en de afspraken die je over de hoogte van je vergoeding hebt met je verzekeraar. We hanteren hierbij de tarieven die zijn bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Duur: De training bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten. De groep gaat van start bij minimaal 6 deelnemers en het maximale aantal deelnemers is 8.

Trainers: Jerien Rolf, Systeemtherapeut NVRG en Rutger Sinnema, GZ-Psycholoog.

Programma

  • Startdatum vrijdag 18 maart 2022

    18 en 25 maart, 1, 15 en 29 april en 13 mei 2022
    • /