Grip

Een training om het eigen alcoholgebruik te snappen èn te veranderen!

De training is ontwikkeld voor mensen die weer grip willen krijgen op hun alcoholgebruik. Het betreft ondersteuning bij een alcoholvrije maand en het ontwikkelen van vaardigheden om dit doel te behalen als aanzet tot een duurzame gedragsverandering. De training is ervaringsgericht, gecombineerd met kennis over het brein en gedragsverandering. Brainjam is een onderdeel van de training. Hierbij ontdekken deelnemers door middel van het meten met hun eigen superpowersensor wat voor hen werkt om zichzelf te stressen of te kalmeren: ‘HRV (Hartslagvariabiliteit) geeft een inkijkje in het meest primitieve deel van je hersenen en is een uitstekend hulpmiddel bij gedragsverandering’ (Marcelo Campos, Harvard Medical School: https://www.health.harvard.edu/blog/heart-rate-variability-new-way-track-well-2017112212789).

Doelgroep
Mensen die zelf een maand niet willen drinken of van wie de omgeving, zoals partner, werkgever of arts, heeft aangeraden om eens kritisch naar het drankgebruik te kijken. Motivatie tot gedragsverandering dient aanwezig te zijn.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • de werking van alcohol op lichaam en hersenen
 • persoonlijke voor- en nadelen van het drinken van alcohol en van het niet drinken
 • persoonlijke risicosituaties detecteren en hiermee omgaan
 • omgaan met de trek in/zin in alcohol
 • het op adequate wijze weigeren van alcohol
 • samen doen is gemakkelijker dan alleen.

Aanmelding
Er zijn verschillende manieren om je aan te melden. Dit kan zelf maar ook via de werkgever of via de huisarts. Aanmelden kan via trainingen@maarsinghenvansteijn.nl.

Kosten
De kosten voor de groepstraining zijn €700,- p.p. exclusief BTW. Voor de deelnemers geldt dat de kosten van de training kunnen vallen binnen de basisverzekering als je een verwijzing van een huisarts kunt overleggen. Deelnemers krijgen hun eigen superpowersensor en een lidmaatschap van een jaar voor de Brainjamapp.

Duur
5 wekelijkse sessies en drie follow-up bijeenkomsten na 1, 2 en 3 mnd. De training start vanaf 4 deelnemers.

Trainer
Miranda Rommers, Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en 16 jaar ervaring binnen de verslavingszorg.

Locatie: Bollemanssteeg 64, 8911 DW in Leeuwarden

Meer inlichtingen via het secretariaat 058-2137665 of mail naar het algemene mailadres: info@maarsinghenvansteijn.nl

Programma

 • Startdatum vrijdag 14 januari 2021

  Data: 14, 21, 28 januari, 4 en 11 februari, 11 maart, 8 april en 13 mei 2022
  • /