Leven met ruis op de lijn!

Een ingewikkelde relatie met je ouders kan soms leiden tot een breuk. Geen contact
lijkt op de korte termijn rust te geven maar op de lange termijn staat het juist geluk
in de weg. Een lastige verbinding met je ouders of een verbroken verbinding versterkt
vaak onzekere gevoelens, angst- en somberheidsklachten.

Wat zou het mooi zijn als je ondanks de ingewikkelde relatie met je ouders goed leert verbinden met jezelf en de ander.

Voor wie:
Voor mensen met angst- en somberheidsklachten die relatieproblemen hebben met hun ouders en mogelijk het contact (tijdelijk) verbroken hebben. Als je het gevoel hebt verlaten te zijn door een ouder of een ouderfiguur kan het moelijker zijn om je hart te geven. Als het openstellen naar de ander je moeizaam afgaat, zal je dit merken in die verbinding.

Doel:
Leren leven met ruis op de lijn houdt in dat cliënten leren een goede verbinding te maken met zichzelf en hun dierbaren ondanks de ingewikkelde ouder-kindrelatie. Dit leidt uiteindelijk tot afname van de angst- en/of somberheidsklachten. Het herstellen van de ouderrelatie zou het gevolg van de training kunnen zijn maar is niet het doel op zich.

Werkwijze:
Tijdens deze training krijg je inzicht in de ouder-kindrelatie, leer je op een goede manier zorgen voor je eigen behoeften zodat je meer (zelf)vertrouwen en zelfcompassie ontwikkelt. Zo weinig mogelijk droge kost en met elkaar uitwisselen, ervaren, oefenen en plezier hebben zijn onze uitgangspunten!

Duur: Het programma bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en een follow-up bijeenkomst een paar weken later.

Kosten: € 575,-¬. Hiervoor ontvang je naast de training een cursusreader. Voor de deelnemers geldt, dat de kosten van de cursus kunnen vallen binnen de basisverzekering als je een verwijzing van een arts kunt overleggen.

Trainer(s): Jerien Rolf, systeemtherapeut & Gerbrig Kamps, GZ-psycholoog

Programma

  • Startdatum donderdag 7 januari 2021

    Data: 7, 14, 21 en 28 januari en een follow up op 11 maart 2021
    • /