Een korte introductie

Maarsingh & van Steijn is gestart in oktober 2002 met de naamgevers als enige werknemers. Langzamerhand zijn er steeds meer nieuwe talenten aangetrokken. In 2007 zijn zij verhuisd naar het eeuwenoude 'Grytmanshûs' aan de Grote Kerkstraat/Bollemanssteeg. In 2017 is daar nog het pand aan de Grote Kerkstraat 31 bij gekomen, omdat zij uit hun jasje groeiden; een prachtig oud pand tegenover het Grytmanshûs.

Bernard Maarsingh en Irma van Steijn zijn opgenomen in de brochure van het Nederlands Centrum voor Arbeid en Psyche (NCAP): een 10 met een griffel!

Bovendien is Maarsingh & van Steijn, als één van de vier praktijken in Nederland, opgenomen in een brochure met 'best-practice verhalen'. We hebben meegeholpen bij de totstandkoming van 'de Richtlijn voor psychische klachten en werk' van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (LVE).

Alle geregistreerde behandelaars van Maarsingh & van Steijn hebben een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Een model van wat daar zoal in moet is ontwikkeld door zorgaanbieders, belangenbehartigers van patiënten, beroepsgroepen in de ggz en zorgverzekeraars. Dit kwaliteitsstatuut beschrijft wat zorgaanbieders moeten regelen op het gebied van kwaliteit en verantwoording om binnen de Zorgverzekeringswet curatieve ggz te mogen verlenen.