Richard de Jong

arbeids en organisatiepsycholoog, psycholoog

Wie is Richard?

"Gedrag beinvloeden en veranderen begint bij het begrijpen van mensen. Door inzicht te verschaffen waarom iemand iets doet, denkt en zegt, kun je helpen richting te geven aan de toekomst."
Richard de Jong

Richard is van kinds af aan al bezig te onderzoeken hoe mensen in elkaar zitten. Dit begon als kind op een speelse wijze en hoe ouder hij werd, hoe meer hij als een Sherlock Homes op zoek ging naar patronen die in elk mens aanwezig zijn. De studie psychologie was dus op zijn lijf geschreven.

Richard is iemand die probeert te helpen om de draad van het leven op te pakken. Hij is iemand die je een spiegel voorhoudt om je sterker en weerbaarder te laten worden. Luisteren staat centraal, niet alleen naar wat je zegt, maar juist ook wat je niet zegt.

Daarnaast is hij ook iemand die zich vanuit de positieve psychologie richt op waar je goed in bent en wat er goed met je gaat. Hij heeft veel ervaring met persoonlijkheidstesten die kunnen worden ingezet om je persoonlijkheid in kaart te brengen. Dit om vanuit een andere invalshoek naar jou als mens als geheel te kijken, vol met talenten en valkuilen. Zo wordt je inzicht en richting geboden, waardoor jij geïnspireerd en gestimuleerd wordt om je te ontwikkelen en vooruitgang te boeken.

Richard is iemand die open is en er soms geen doekjes om windt. Dat kan best wel eens confronterend zijn, maar dit heeft altijd een doel. Zoals het spreekwoord al zegt: “Zachte heelmeester maken stinkende wonden”. Dat betekent concreet dat Richard probeert de angel eruit te halen die je al zolang heeft gepijnigd. Met andere woorden : De onderste steen boven krijgen, zodat jij je bewust wordt van je patronen en daarmee weer een keuze krijgt. Juist als je als mens naar je eigen pijnstukken durft te kijken (de spiegel) en er naar toe durft te gaan, kun je er vanaf komen.

Dit alles gebeurt in een betrokken sfeer waarin jij je op je gemak voelt, waarin er ruimte is voor jouw verhaal en waarin er ook plaats is voor humor. Dat laatste is belangrijk omdat het leven nu eenmaal ook vol zit met klote ervaringen en dan kan het helpen het zo nu en dan te relativeren.

Expertise

  • Individuele coaching en begeleiding
  • Loopbaancoaching
  • Re-integratie
  • Assessments
  • Talentmanagement
  • Kortdurende klachtgerichte behandeling