Lezingen en workshops

Omdat wij regelmatig gevraagd worden om inspirerende lezingen te geven. Wij vinden het zonde om ons vak alleen maar in de beslotenheid een spreekkamer of trainingsruimte te beoefenen. Daarom geven wij graag lezingen en workshops. De rode draad van onze lezingen voor organisaties is iedere keer hoe teams kunnen floreren, mensen fris blijven in hun hoofd en er met elkaar een succes van maken. Hier vind u de lezingen die wij vaak gegeven hebben.

  • Traditioneel richtte het vak psychologie zich op problemen en beperkingen. De klacht centraal. Gelukkig is er nog een andere helft! Om te kunnen veranderen zetten mensen hun vermogens, vaardigheden en oplossingen in. De kracht centraal.

  • Teresa Amabile heeft onderzoek gedaan naar het alledaagse leven van mensen in organisaties en hoe dat van invloed is op prestaties en motivatie.

  • Ooit gehoord van de schoonmoeder techniek?

    Het Harvard negotiation principe heeft als motto: "Hard voor de zaak, zacht voor de mens". Je leert om beide tegelijkertijd te doen. Hiervoor gebruiken we onder andere de schoonmoeder techniek. Vooral in situaties waarbij de belangen gemakkelijk conflicteren en complexer liggen is dit een uiterst waardevolle methode die praktische handvatten biedt. Naast een lezing over Excellent onderhandelen, geven wij de training Excellent onderhandelen zeer regelmatig. Kijk voor meer informatie in onze agenda.

  • Shawn Achor van Harvard heeft onderzoek gedaan naar de ‘happy secret to better work’. In deze lezing staan we stil bij hoe wij onszelf biochemische 'voeden' met emoties. De hele dag door, bedoeld en onbedoeld. Emoties zijn zeer besmettelijk. Hoe dit principe samenhangt met 'floreren op het werk' (Barbara Frederickson) komt ook aan bod. We eindigen met een concrete tool (Fiorato). Dit is een serious game die helpt de ‘happiness advantage’ in de eigen werkdag in te passen. Verkrijgbaar in de app store.

  • Getrainde hersenen werken gewoonweg beter onder druk. Bijvoorbeeld wilskracht, zo blijkt uit onderzoek, is te vergelijken met een spier. Hoe beter getraind, hoe sterker die is.

Amuses

Zelf een idee? Neem contact op. U kunt gratis oriënteren door gebruik te maken van onze amuses tijdens lunchtijd. U kunt zelf een groepje samenstellen van maximaal 20 mensen en bepalen of een lezing, workshop, training of cursus iets voor u is. U krijgt dan twee amuses aangeboden van elk een half uur. Natuurlijk moet uzelf bepalen welke u wilt. Bel gerust voor een afspraak. Bel gerust voor een afspraak.

Tip: doe het in de lunchpauze en neem een broodje mee.