Voluit leven

De training is gebaseerd op Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en bestaat uit 3 delen

  • In het eerste deel onderzoek je welke pogingen je hebt gedaan om van je klachten af te komen en controle te krijgen op je pijn en leed; zoals hard werken, vermannen, terug trekken. Dit staat haaks op “voluit leven” en geeft slechts kortdurend effect. 
  • In het tweede deel ervaar je dat er andere manieren zijn om met klachten om te gaan. Je oefent met het toestaan van onplezierige ervaringen, waardoor je ruimte creëert om te onderzoeken wat je belangrijk vindt in het leven.
  • In het derde deel ontdek je wat jou voldoening en ruimte geeft en hoe je dit in je dagelijkse leven kunt inzetten. Je leert energie steken in zaken er voor jou toe doen.

Voor wie:
Voor mensen die zoeken naar aanvaarding van hun psychische en lichamelijke klachten en zich graag gelukkig en tevreden willen voelen. Voor mensen die (weer) willen ontdekken wat zij belangrijk vinden in het leven en hoe zij hierop kunnen koersen. 

Werkwijze:
In groepsvorm zul je jouw ‘voluit-levenproces’ vormgeven. Zo weinig mogelijk droge kost en juist oefenen, ervaren, uitwisselen en plezier hebben; dat zijn onze pijlers! Tijdens deze training leer je op een andere manier kijken naar gedachten, gevoelens en jezelf. En leer je weer koers te maken in het leven. 

Duur en data: Het programma bestaat uit 7 bijeenkomsten; zes wekelijkse bijeenkomsten van twee en een half uur en een follow-up bijeenkomst een maand later. 

Trainer(s): Janet Alma, GZ-psycholoog & Frouk Froling, psycholoog

Locatie: Bollemanssteeg 64, 8911 DW Leeuwarden

Voor vragen en of aanmelden: U kunt contact opnemen met het secretariaat 058-2137665 of kijk op de website www.maarsinghenvansteijn.nl. De training gaat van start bij 4 deelnemers.

Kosten: De kostprijs voor mensen die zichzelf aanmelden of zich via een werkgever aanmelden, bedraagt € 800,- per persoon (exclusief 21 % BTW). Hiervoor ontvang je naast de training een cursusreader. De kostprijs voor mensen die aangemeld worden via hun huisarts en recht hebben op zorg via de zorgverzekering kan vooraf niet gegeven worden. De kostprijs hangt namelijk af van de groepsgrootte gedurende de training, de trainers en de afspraken die je over de hoogte van je vergoeding hebt met je verzekeraar. We hanteren hierbij de tarieven die zijn bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

We maken gebruik van het Hulpboek – Voluit leven, geschreven door E. Bohlmeijer en M. Hulsbergen. Dit boek dien je zelf aan te schaffen.


Programma

Trainingsdagen en tijden

Startdatum

16 november 2022


Locatie: Bollemanssteeg 64, 8911 DW Leeuwarden
Data: 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december 2022, 18 januari 2023
Tijd: 09:30 - 12:00 uur


Inschrijven

Beschikbare startdata:

16 november 2022 Selecteer een geldig formulier
Trainingen
Aanmelden